שאלות ותשובות בנושא הרישום לחטיבה כיתות ז'
הרישום לחטיבות הביניים לשנת הלימודים התשפ"ו יחל ביום חמישי, כב' בשבט תשפ"ה (20.2.25) ויימשך עד ראשון, ב' באדר התשפ"ה (2.3.25). תושבים שיעברו לנהריה עד סוף חודש 8/24 (בהתאם להצגת חוזה רכישת דירה והתחייבות מעבר עד סוף חודש זה) יוכלו לרשום את ילדיהם לשנת הלימודים הקרובה רישום יעשה בהתאם לכתובת הנוכחית. כאשר תעברו דירה לכתובת אחרת תתבקשו להציג חוזה רכישה או אישור ממחלקת הגביה. במידה וירשמו ילדים מעל המכסה, נהיה רשאים להעביר חלק מהנרשמים לבית ספר אחר, בו יש אפשרות קליטה חוק הכשרות המשפטית והאופוטרופוסות קובע כי, לצורך רישום הילדים למוסדות החינוך יש לקבל את הסכמת שני ההורים (במקרים שבהם תישלל ו/או תוגבל האופוטרופוסות של אחד ההורים לא תחול חובה זו). טופס מקוון נמצא באתר העירייה - בעת ביטול רישום יש להגיש בקשה חתומה על ידי שני ההורים וצילום של ספחי תעודות הזהות של שני ההורים הכוללים את פרטי הילד רישום מאוחר ניתן יהיה לבצע במשרדי מדור רישום באגף החינוך והשיבוץ יתבצע על בסיס מקום פנוי בבתי הספר ולא בהכרח על פי אזור הרישום. ניתן להגיש ערעורים בנוגע לשיבוץ דרך אתר הרישום בלבד, לאחר הודעת השיבוץ ולמשך עשרה ימים מיום פרסום השיבוץ. שיבוצי התלמידים לכיתות ז' יפורסמו וישלחו באמצעות SMS לטלפון האישי שהוזן במעמד הרישום, במהלך חודש מרץ. חינוך מיוחד-ילדים אשר ישבוצו בכיתות חינוך מיוחד יקבלו הודעת שיבוץ במהלך הקיץ ניתן על פי כללי הבחירה המבוקרת המפורסמים באתר עיריית נהריה ובחוברת הרישום שחולקו לילדי כיתות ו'. מערכת הרישום הממוחשבת תאפשר רישום לתושבים חדשים, ובכל שלב בתהליך הרישום היא תבקש לצרף מסמכים רלוונטיים כגון: אישור ביטול רישום מהעיר שגרו , שתי תעודות זהות כולל הספח מעודכן כתושבי נהריה של שני ההורים, חוזה שכירות / חוזה רכישה חתום ע"י עו"ד ואישור מחלקת הגביה על כתובת המגורים. מערכת הרישום הממוחשבת תאפשר רישום לתושבים שמשנים את כתובת המגורים שלהם בתוך נהריה במהלך השנה. בתהליך הרישום תידרשו לצרף מסמכים רלוונטיים כמו: שתי תעודות זיהוי של ההורים כולל הספח, חוזה רכישה/ תצהיר מגורים/ חוזה שכירות חתום ע"י עו"ד, אישור מחלקת הגביה בעירייה. ניתן לבצע רישום לבית ספר בנהריה רק עם הצגת חוזה רכישה עדכני לשנת הלימודים הקרובה כן. עם זאת, השיבוץ יעשה על ידי הרשות ובשיתוף המתי"אשאלות ותשובות בנושא הרישום לחטיבות הביניים (כיתות ז')
מהם תאריכי הרישום
רכשנו דירה בנהריה ונעבור אליה רק בשנת 2025 מה עלי לעשות?
תושבים שעתידים לעבור בשנת 2026 יגיעו לרישום סמוך למועד המעבר עם מסמכים המעידים על מעבר הדירה
השיבוץ בתקופה זו יעשה על בסיס מקום פנוי.כרגע אנו מתגוררים בנהריה בכתובת מסויימת ובשלב מאוחר יותר מיועדים לעבור לדירה אחרת בעיר אך עדיין לא יודעים לאן, מה עלינו לעשות?
אנו נשתדל לשבץ את ילדכם לבית הספר באזור הרישום בהתאם לכתובת החדשה אך מכיוון שאפשרות הקליטה של בית הספר מוגבלת,
אנחנו הורים גרושים/פרודים מה עלינו להביא בזמן הרישום ?
במידה וקיימת מחלוקת בין ההורים לעניין ההסכמה, על ההורים לפנות להכרעה משפטית בנושא ולהציג בפני מדור רישום את ההחלטות שהתקבלו.
כל עוד אין הסכמה של 2 ההורים לביצוע הרישום, הרישום לא יושלם!
כיצד ניתן לקבל ביטול רישום?
אם לא הספקנו להירשם במועד הרישום, האם יהיה רישום מאוחר? מה המשמעות?
כיצד ניתן לערער על השיבוץ?
מתי יפורסמו השיבוצים לכיתות ז'?
המשך רישום, היכרות ומידע אודות הלימודים בבתי הספר העל יסודיים יפורסם ע"י בתי הספר.האם ניתן להירשם מחוץ לאיזור הרישום ?
מה צריך להביא תושב חדש?
מה עושים כשיש כתובת חדשה ושונה ממה שרשום?
אנחנו אמורים לעבור לנהריה אך עדיין אין בידינו חוזה, האם אנחנו יכולים לבצע רישום?
ללא הצגת מסמך המעיד על כתובת בנהריה לא ניתן לבצע רישוםהילד שלי מתחנך בכיתת חינוך מיוחד האם עלי להירשם?