צריכה בטוחה מזון מן החי
פיקוח וטרינרי על מוצרי מזון מן החי
נושא הפיקוח על מוצרי מזון מן החי מהווה את הפעילות המרכזיים של השירות הווטרינרי. במסגרת פעילות זו, שמים דגש רב על בקרה ופיקוח בעסקים אשר מייצרים, מאחסנים, מובילים ומוכרים מזון מן החי.
על עסקי מזון אלו נמנים, בין השאר, מפעלי בשר, בתי קירור, אטליזים, רכבים להובלת מזון, מסעדות, רשתות שיווק ועוד.
הפיקוח הווטרינרי כולל בפעולותיו הסברה בקרב תושבי העיר, כדי לעודדם ולהפכם לשותפים פעילים בנושא הפיקוח על איכות הבשר ומוצריו ומאידך פועל לאכיפת החוק למניעת תחלואה הנגרמת כתוצאה מצריכת מזון מזוהם.
הפיקוח הווטרינרי מטפל מיידית בתלונות הציבור על מוצרי מזון מן החי החשודים כאינם ראויים למאכל או על בתי עסק המוכרים מוצרי מזון בתנאים תברואיים ירודים.
ביקורות ופיקוח וטרינרי בעסקים
השירות הווטרינרי העירוני הינו גורם מרכזי באישור רישיונם של מרבית העסקים לממכר מזון מן החי בעיר.
נציגי השירות הווטרינרי עורכים ביקורות בעסקים שמייצרים, מאחסנים ומוכרים מוצרי מזון מן החי (בשר, עופות, דגים ומוצריהם) באטליזים, בבתי האוכל, אולמי שמחות, מפעלים, מסעדות, מוסדות, מפעלי הסעדה (קייטרינג) מינימרקטים, מכולות ומעדניות.
מטרת הביקורת שעורך השירות הווטרינרי היא לאתר ליקויים בבית העסק אשר עלולים לסכן את בריאות הציבור ולהביאם לידיעת בעל העסק על מנת שיתקנם. תיקון הליקויים מלווה על ידי נציגי השירות הווטרינרי עד לשלב מתן הרישיון. במקרים חמורים בהם לא משתף בעל העסק פעולה ומסכן בהמשך פעילותו את ציבור הלקוחות, ממליץ השירות הווטרינרי על הפסקת פעילותו של העסק עד לתיקון כל הליקויים. במקרים בהם מתגלים במהלך הביקורת מוצרי מזון שאינם ראויים למאכל אדם, בסמכותו של הרופא הווטרינרי העירוני להשמידם במקום
דגשים בביקורת:
שמירת כללי תברואה נאותים לאחסנת מוצרי בשר לסוגיו השונים.
בדיקת אמצעי קירור בהתאם לסוג המוצר (מצונן/קפוא), מקור הבשר, סימון המוצר, תאריך תפוגת המוצר והאם הוא ראוי למאכל אדם.
ייעוץ, הסברה והדרכה תוך שאיפה מתמדת לשיפור המצב בעסק