בשר, עופות ומוצריהם מהווים חלק נכבד מהתפריט של מרבית התושבים.

הבשר הינו המקור העשיר ביותר לברזל זמין וקליט בגופנו. 100 גרם בשר כתף רזה מכיל 24.2 מיליגרם ברזל – קרוב למחצית הכמות היומית הנחוצה.

הברזל חיוני לבניית כדוריות דם אדומות ואנזימים. הוא חשוב במיוחד לילדים ולקשישים.

הבשר הינו ספק חשוב של חלבון מטיב מעולה, של ויטמינים מקבוצת B המכילים מרכיבים חיוניים לתפקוד בריא של הגוף ולבניית תאים וכדוריות דם. 

מנת בשר בקר שמשקלה לאחר הכנה הוא 100 גרם, מספקת בממוצע: 215 קלוריות, 10 גרם שומן, 89 מיליגרם כולסטרול, 24.2 מיליגרם ברזל, 26.6 מיליגרם אבץ, 79.2 מיקרוגרם ויטמין B12.
לנתח בשר בקר טרי אין מחייבים בתוקף חיי מדף. המדד היחידי של הצרכן לאיכותו של הבשר היא "בדיקה חושית" בעת הצריכה: מראה, ריח, מרקם וטעם אופייניים.

לעומת זאת, חובה לסמן תוקף חיי מדף על גבי אריזה של בשר בקר טרי שנארז מראש(במגשיות, בוואקום) ובשר טחון ארוז מראש. 

בצד הערכים התזונתיים החשובים הקיימים במוצרי המזון מן החי, עלולים להיגרם מהם גם לא מעט סיכונים בריאותיים. בחלק קטן מהמקרים מגיע המזון מזוהם למכירה, אך במקרים רבים מדובר בתוצאה ישירה של "טיפול לא נכון במזון" לפני, בזמן ולאחר קנייתו.

מדריך זה יקנה לכם "ארגז כלים" בסיסי אשר יסייע לכם לרכוש, לטפל ולצרוך נכון את מוצרי המזון מן החי