בשורות חשובות לתושבי נהריה מהכנסת!


השבוע במהלך פגישות שהתקיימו בכנסת הובטח להנהלת העירייה, כי הטבות המס לעיר נהריה לא יפגעו, הורים לילדים עד גיל 14 שנעדרו בשל המלחמה מעבודתם יהיו זכאים לפיצוי ומסלול הפיצויים לעסקים יחול גם על חודשים ספטמבר ואוקטובר

ראש עיריית נהריה רונן מרלי וסגנו חיים רואש קיימו השבוע סדרת פגישות עם שרים וחברי כנסת בירושלים והשתתפו גם בדיון מיוחד של ועדת הכספים של הכנסת. לתושבי העיר נהריה ישנן מספר בשורות חשובות.

בפוסט שפרסמה השבוע עיריית נהריה נכתב, כי ראשית, ניתנה להנהלת העירייה הבטחה שלטונית שלא תהיה פגיעה בהטבות המס שמגיעות לתושבי נהריה ללא קשר לכמות התושבים בעיר.

בנוסף נכתב כי, אושר בוועדת הכספים כי כל עובד עם ילדים עד גיל 14 בעיר נהריה יהיה זכאי לפיצוי עבור ימי עבודה שבהם נעדר מעבודתו בשל סגירת מסגרות החינוך. המדינה תפצה את בעלי העסקים שישלמו לעובדים על היעדרותם מהעבודה (הפרטים המלאים יפורסמו בהמשך). 

בעלי העסקים יקבלו הארכה של מתווה הפיצויים שהחל לפני כשנה גם עבור חודשי ספטמבר- אוקטובר.

החל מתחילת השבוע הבא תיפתח באתר האינטרנט של רשות המסים האפשרות להגשת תביעות מקוונות במסלולים אלה ובמקביל יפורסמו התנאים המלאים לזכאות.

ראש עיריית נהריה, רונן מרלי: "אני מבקש להודות לחברי וועדת הכספים וליושב הראש- ח"כ משה גפני, שרואים את הצרכים של תושבי העיר נהריה לנגד עיניהם. כפי שעשינו לאורך כל תקופת המלחמה אנו ממשיכים להילחם על מה שמגיע לתושבי נהריה במגוון תחומים שיסייעו לתושבים ולהמשך פיתוחה של העיר שלנו".